2011-01-17 17:05:42• hírek • Póti Orsolya

Őszi-téli árucikkek féláron

Január 15-én kezdődött országszerte, így Szatmárnémetiben is a téli leárazások időszaka. Városunkban eddig körülbelül 13 kereskedelmi egység jelentette be hivatalosan, hogy kiárusítást tart.

Ebben a periódusban a vásárlók az eredeti árnál olcsóbban, akár a feléért juthatnak hozzá a őszi-téli kollekciók darabjaihoz. A csökkentett árak kizárólag a ruházati cikkekre, lábbelikre, bőrdíszműves árura, idényjellegű sportcikkekre és egyéb kiegészítőkre vonatkoznak.

Kiárusítás esetén a kereskedő a beszerzési áron alul is eladhatja a termékeket, holott más időszakban ezt a törvény tiltja. A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalban működő Kereskedelmi Egységek Ellenőrző Irodájának felügyelőjétől, Kiss Bertalantól megtudtuk: a kereskedőknek leárazás kezdete előtt értesítenie kell a helyi polgármester hivatalt arról, hogy részt vesz a leárazási akcióban, és be kell jelentenie azt, hogy akció milyen termékskálára vonatkozik. Minden cég maga dönti el, hogy meddig tart árleszállítási akciót, azonban az előírt 45 napot nem szabad meghaladniuk. Ha az ellenőrzések során a cégek nem tudják igazolni, hogy hivatalosan bejelentkeztek, akkor szigorúan megbüntetik őket. Az akcióban résztvevő kereskedők kötelesek az árcédulákon feltüntetni az egyes termékek régi és új árát egyaránt, illetve azt, hogy hány százalékos kedvezményt szabtak ki az árura.

Szatmárnémetiben néhány ruházati és cipőbolt már hetekkel ezelőtt meghirdette az akcióit, azonban a hivatalos árleszállítás csak szombaton vette kezdetét. A legtöbb helyen 30 és 50 százalékos árengedményekkel találkozhatunk, de betérünk  olyan boltokba is, ahol akár 80 százalékkal olcsóbban juthatunk a kívánt termékhez. Azonban ez a legtöbb üzlet esetben csak vevőcsalogató fogásnak bizonyult, ugyanis belépve kiderül hogy a magas leárazás csak néhány termékre vonatkozik.



Egy kicsit jobban körülnézve hamar rájövünk, hogy mit honnan érdemes beszerezni. Leginkább szövetkabátok, vastag pulóverek, kardigánok, téli szoknyák és csizmák széles választékát kínálják; az 50 százalékos kedvezményeknél már 20 és 50 lej között találunk jó darabokat. A kedvezményes árak az egyszerű városi stílustól egészen az elegáns darabokig kiterjednek.

A törvény szerint minden évben kétszer lehet szezonvégi kiárusítást tartani: január 15. és április 15. között az őszi-téli, valamint augusztus 1. és szeptember 30. között a tavaszi-nyári kollekciókra hirdethetnek meg árleszállítást a kereskedők.


Megkezdődött az árleszállítások időszaka




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: